15.3.2022 kuulumisia, pentusuunnitelmia

Kevät tulee kohisten ja sitä myöten harrastuskausi myös. Valmennusrengas käynnistyi parisen viikkoa sitten vauhdikkaasti kahden päivän koulutuksella Mäntsälässä. Kouluttajina olivat Riitta Väisänen ja Jori Saastamoinen. Tellu selvisi pääosin tehtävistä oikein hienosti ja olen siihen tosi tyytyväinen! Muutama vähän pidemmäksi aikaa muistiin jäänyt ohjaus siltä vielä unohtui kun tapahtumia oli paljon ennen omaa noutovuoroa. Mutta hienosti Tellu jaksoi keskittyä kaksi päivää! Pääsimme myös kyläilemään ihanan Pati – velipuolen luona 😍.

Lauantain koulutus kevätauringossa
sunnuntain koulutus

Viime lauantaina Tellu starttasi epävirallisessa noutajien kokeessa Uudenmaan Ohjuksessa Järvenpäässä. Tehtävät olivat helppoja, mutta arvostelussa tuli kyllä eroja koirien välille siitä huolimatta. Kokeessa oli kolme rastia: ohjaus, markkeeraus, ja hakutehtävät. Ohjauksessa oli seuraamisosio jossa sai pitää koiran kiinni tai irti. Tellu oli irti ja damilta palatessa kohti lähetyspaikkaa se seurasi hiven väljästi, josta lähti piste. Itse ohjaus meni nappiin. Seuraavaksi tehtiin kaksi lyhyttä ykkösmarkkeerausta, joista tuli täydet pisteet. Lopuksi haku, jossa Tellu onnistui vaihtamaan yhden damin, josta rokotettiin kaksi pistettä. Hyvä kokonaisuus, perusasioissa vielä ihan pikkuisen viilattavaa, muu muuten näytti hyvältä.

Aarre ja Tellu Uudenmaan Ohjuksessa

Myös penturintamalla alkaa tapahtua. Elli astutettiin tänään Rambolla. Pentujen odotettu syntymäaika on viikolla 20 toukokuun puolessa välissä. Liina aloitti myös juoksun ja nyt ollaan peukut pystyssä että Liinan astutus onnistuu myös. Lisätietoja tulee pentuja -sivulle sitä mukaan kun on kerrottavaa.