31.12.2021 vuosi 2021, tulevan vuoden tavoitteet

Vuosi 2021 alkaa olla ohitse. Koronan varjossa meni toinenkin vuosi, toivottavasti ensi vuonna ollaan jo voiton puolella. Harrastusrintamalla vuosi oli vähän hiljaiseloa, ei koronan mutta pikkuhiljaa eläköityvän kisakoiran vuoksi. Haikeakin olo vähän on. Onneksi meillä on Sirun kanssa roppakaupalla hienoja kokemuksia ja tottakai Siru pääsee jahteihin ja metsälle niin paljon kuin mahdollista.

Siru on suht. hyvässä kunnossa ja kestää kyllä arjen liikkumiset, mutten raaski enää treenata sillä niin paljoa kuin voittajaykkösiin pitäisi. Luulen että selkä on se perimmäinen syy ongelmiin, liian monta kuperkeikkaa on tullut vuosien saatossa ja se näkyy sitten nyt. Osteopaatti huoltaa Sirun kerran kuussa ja hyvällä lihashuollolla koiralla pysyy paikat auki. Saimme kesältä kuitenkin vielä kaksi 1-tulosta wt:stä sekä monena vuonna tekemättä jäänyt pm-koereissukin vihdoin toteutui.

Tellu aloitti koeuransa läpäisemällä taipumuskokeen helposti ja sen kanssa onkin nyt panostettu yhteiseen aikaan, niin treenien kun muunkin olemisen kanssa. Nuoria laumassa eläviä koiria ei parane unohtaa sinne muiden joukkoon, tällä hetkellä teenkin sen kanssa lenkit ja treenit ihan kaksin, jotta saisimme itsestämme hyvän tiimin. Tellu on varsin itsenäinen yhä edelleen, mutta alkaa pikkuhiljaa keksiä että kannattaa huolehtia siitä missä minä menen ja mitä teen. Mutta oikein mainioisti pystyy jättämään esim. lenkillä sille sokkodameja kun se mennä viipottaa jossain edellä. Sirun kanssahan tätä ei ole voinut ikinä tehdä kun se jää odottamaan ekan kerran jälkeen seuraavaa noutoa.

Riesa täyttää ensi kesänä jo 11v ja toivottavasti ehtii vielä metsälle syksyllä. Sillä on tullut vähän patteja sinne ja tänne, mutta muuten se on oikein pirteä.

Kasvatit olivat myös ahkeria tänä vuonna ja tuloksia tuli niin nomesta, wt:stä, mejästä kuin näyttelystäkin. Koirat ovat myös päässeet metsälle runsain mitoin. Kiitos kaikille kasvatinomistajille kuluneesta vuodesta!

Tässä päättyvän vuoden tulossaldo omien koirien ja kasvattien osalta:

Korven Akan Tuittu wt voi1 * 2, 2.sija * 2, vara-sert

Korven Akan Fiuko wt avo1, nome b avo2

Korven Akan Hanga nome b avo1, voi 2

Korven Akan Kirnulintu wt alo1 & alo3, nomeb alo1, alo2, käy eri

Korven Akan Hemuli mejä avo1 *2, avo2, voi1, voi2

Korven Akan Primadonna mejä avo 3

Korven Akan Krappakana nou1, käy eh

Korven Akan Kräkki nou1

Korven Akan Kaarne nou1, käy eh

Korven Akan Ilonpilaaja vet eh

Coatfloat Amorosa nou1, näy jun eh

Ensi vuoden tavoitteita on tietysti pentuprojekti, joka toivottavasti onnistuu! Liinan juoksua odotellaan tulevaksi tammi-helmikuussa. Tähän pentueeseen liittyy paljon odotuksia, kuten tietysti aina, mutta erityisen upeaa on että useampi koira on menossa kotiin jossa on ollut minulta jo kasvatti ja lähes kaikki kiinnostuneet ovat jo aiemmin omistaneet flatin ja tuntevat näin rodun aktiivisuuden tarpeen. Ei ole mikään itsestäänselvä asia tänä päivänä, kun monella on tosi kiire saada se oma pentu.

Kun pennut on saatu maailmaan, olisi tarkoitus käydä Tellun kanssa korkkaamassa nomeb- ja wt-kokeet, sekä toivottavasti päästä myös Kisälliin. Perinteisesti omat koirat aina keksii aloittaa juoksun mestaruuden kanssa samaan aikaan. Siru ehkä kokeilee kesällä mejää ja voi olla että käyn sen kanssa vielä muutaman wt-kokeenkin.

Oikein paljon onnea tulevalle vuodelle ja kiitos kaikille ystäville ja treenikavereille tästä vuodesta! Toivottavasti pysymme terveinä ja saamme tehdä ensi vuonnakin niitä asioita mitä rakastamme.

Tellu, Riesa, Siru