27.8.2021 kuulumisia ja pentu-uutisia

Viikolla tuli viesti Lakun poismenosta. Laku on ensimmiäsestä pentueestani. Laku eli vähän yli kymmenvuotiaaksi ja oli kuolemaansa saakka terve ja iloinen koira, kuolinsyynä oli mikäs muu kuin sisäelimissä oleva kasvain, jonka hoitaminen olisi korkeintaan pitkittänyt väistämätöntä. Osanotto Saaralle perheineen ja kiitos kodin tarjoamisesta ja Lakun hyvästä hoidosta!

Kasvattamisen iloisia puolia taas on se, että ensi kevään pentusuunnitelmat etenevät hyvää vauhtia. Liinan juoksu ajoittuu alkuvuoteen/kevääseen, joten kesällä toivottavasti meillä on taas pentuja! Onni on omistaa ihania kasvatinomistajia, joiden kanssa voi tehdä tarvittaessa yhteistyötä, ilman että täytyy vielä pentujen luovutusvaiheessa päättää kuka on jalostuskoira ja kuka ei. Sirun äiti Ruska liisattiin melkein 8v sitten myös ja nyt Sirun viimeisestä pentueesta meidän edesmenneen Likan sisko. Liina asustaa Espoossa, mutta olen nähnyt sitä tasaisin välajoin ja joka kerta se on entistä kivemman oloinen. Valtavan selväjärkisen ja tasapainoisen oloinen narttu, joka tekee innokkaasti hommia. Liina läpäisi taipumuskokeen tänä kesänä ja tämän vuoden ohjelmassa on vielä toivottavasti näyttely ja luonnetesti, ellei korona sotke kuvioita.

Päivittelen lisätietoja pentuja -sivulle sitä mukaa kun niitä tulee.

Liina 10.7.2021 NOU1

Siru valittiin Suomen kakkojoukkueeseen lokakuun puolivälissä olevaan pm-kokeeseen, joka on Tanskassa. Toivottasti reissu onnistuu! Ensi vuonna pm on Suomessa, mutta koira on silloin jo 8,5v, joten sen kisakunto on arvoitus. Toivottavasti neljäs kerta toden sanoo… Meillä on olllut uskomattoman huono onni tuon pm-kokeen kanssa, toki tietysti kaikilla muillakin sinne valituilla. Ensimmäisen kerran päästiin joukkueseen 2019, jolloin oma sairastuminen esti matkan, 2020 pm piti olla Norjassa, jolloin se peruttiin ripuliepidemian vuoksi ja viime vuonna peruutuksen syy oli tietysti korona. Että kovin paljoa ei uskalla tässä vaiheessa vielä tuuletella. Onnistuessaan matka on varmasti heino kokemus, tuli menestystä tai ei.

Eilen kävimme Sirun kanssa kummatkin meidän vakkariosteopaatilla ja Siru oli aika hyvässä kunnossa. Pientä jäykkyyttä siellä ja täällä, mutta ei mitään vakavaa. Voi olla että pitkä treenitauko ja metsällä käynti sen sijaan on pitänyt sen lihakset hyvässä kunnossa. Treenatessa tekeminen on kuitenkin aika kaavamaista ja kroppa kuormittuu yksipuolisesti. Nyt on kuitenkin harjoitukset aloitettava jossain mittakaavassa, reissuun on enää vajaat 2 kk.